Balansert Hverdag

Slanking eller Sunn livsstil?

Posted on: 12. juni 2011

Tomatoes Are For Roasting

Image by lynn.gardner via Flickr

Slanking eller sunn livsstil, hva velger du?             

Jeg mener at så fort du anser deg selv for å være på slankern så blir du sulten.Eller sagt på en annen måte, hjernen blir utrolig fokusert på alt du ikke skal spise og finner gjerne unskyldninger for å ikke være fysisk aktiv.Kreativiteten blomstrer,men på feil grunnlag. Ordet slanking ødelegger for mange.Det har blitt så negativt ladet.

 Å endre livsstil og ha en Balansert Hverdag er noe annet.Ingen krav om at du må ned x antall kg på x antall uker, men en vei til en hverdag der du trives bedre, kjenner helsa bedres og får mer energi. Ved å få mer energi innabords vil du automatisk blir mer fysisk aktiv også.Du vil kunne yte mer på trening og vil bli mer våken og opplagt.Pga av disse resultatene vil sannsynligvis noen kilo skli av som en ren bonus.

Så rett fokus på energi og velvære og ta tap av ekstra kilo som en positiv konsekvens. Ved å ha et fornuftig kosthold som styrker deg kan man tillate seg å ha lørdag som kosedag.Og når du tillater deg det så blir du heller ikke så overfokusert på å stappe innpå. Man spiser gjerne mindre godis når man har «lov» enn når man hele tiden tenker at dette kan ikke jeg spise. Cluet er å ikke gjøre hver eneste dag til lørdag.

For deg som ikke er vant med å være i fysisk aktivitet så gjelder det å finne en form som gir deg glede. Noe som gjør at du ser frem til å gjennomføre det og kan gi deg motivasjon når kondisjonen og styrke øker. Gled deg over framgangen når du holder ut hele zumbatimen uten å stoppe , eller du orker å gå 10 min lengre uten å få problemer med å puste.

 Min erfaring er at når man slanker seg så blir det gjerne en jojo effekt uansett metode fordi du tenker at dette er noe forbigående.Det er noe du skal holde på med i noen uker til ønsket vekt er nådd og deretter faller man tilbake i gamle uvaner. Har da hørt mange glede seg til de kan spise kake igjen. Så trist.

Har du lagt om livsstilen og tenker langsiktig så kan du tillate deg en kake iblandt.Men da vet du at litt ekstra fysisk aktivitet er smart.Og det å kunne kose seg med litt «usunn» mat innimellom er også en del av et sundt kosthold og sunn livsstil. Og du skal huske at det er du som skal trives i din kropp.

Tenk ikke så mye på kg men bruk heller cm mål og kjenn på hvordan du har det. Hvordan har du det etter en god økt med fysisk aktivitet. Sliten på en god måte som regel.Mer muskelmasse,mer forbrenning og mer styrke.

 Du har bare en kropp og du skal ha den hele livet.Ta vare på den slik at den kan være det for deg som den burde være.Et godt redskap.Fysisk aktivitet opg et balansert kosthold er et grunnleggende behov for kroppen om den skal være det redskapet den er ment til å være. Vi er mange som er underveis/eller på vei tilbake til en sterkere kropp og sunnere hverdag.Bli med du også.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

juni 2011
M T O T F L S
« mai   jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Arkivet

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 4 andre følgere

Antall besøk fra 01.02.2011

Bloggurat
Reklamer
%d bloggere like this: