Balansert Hverdag

Lytte til kroppen

Posted on: 1. februar 2011

Både minsten og mamma må lytte til  kroppen i dag.Minstemann er slapp i kroppen og varm i panna.Mamma er litt sigen også.Magen jobber litt imot meg og vil ha litt ro.

OK da, så blir det litt ro i dag.Skal på jobb senere i ettermiddag.

Studiedagen i går ble ikke fullt så rolig som jeg hadde tenkt da det skjedde litt diverse utover dagen.Men slik blir det  gjerne når huset rommer 6 personer.

Har kost oss i sofaen og sett på God Morgen Norge der vi ble inspirert til å prøve noe nytt i matveien.

Mat må vi jo ha.Hadde temaet forbrenning på weight loss challenge i går.Det er mange myter ute og går.

F.eks at forbrenningen går ned  med alderen.Det stemmer jo ikke helt,men årsaken er at vi gjerne blir mindre aktive etterhvert.Holder vi aktiviteten ved like og spiser sunt så vil forbrenningen holde seg deretter.

Det er viktig å tenke på hva slags drivstoff man fyller på tanken.Som med en bil.Vil vi at bilen skal vare en stund så gir vi ikke den dårligste oljen og drivstoffet.

Mange som skal ned i vekt kutter ned på matmengden men forstetter å spise dårlig mat.Gjerne masse raske karbohydrater.Resultatet er ødelagt  forbrenning  og dårlig energi.Men spiser vi mat som metter over tid har vi en bedre forutsetning for å kunne være aktive og ha en sunn helse.Noen ser at de faktisk kan spise mer mat men allikevel gå ned i vekt.

Så da gjelder det egentlig å holde fokus.Men ikke alltid like lett.Det er lov å ha kose- seg-dager innimellom. Det burde vært lovpålagt:) Skal vi ha balanse må vi unne oss litt ekstra kos også.Men for all del, jeg koser meg med hverdagsmat som er sunn også jeg.Sunn mat trenger ikke være kjedelig og smake dårlig.

Her kan vi også lytte til kroppen og høre på hva den sier.Den er som regel mer fornøyd etter et måltid som metter godt og metter over tid.Spiser vi et måltid fylt av raske karbohydrater er vi gjerne sultne igjenetter kort tid..

Hadde planer om trening igjen i dag.Den må tas på stuegulvet tror jeg.Så får vi satse på en tur på ESPERN igjen i morgen.Ugreit å ha med småsyke 6 åringer til treningsstudio.Og med en mage som krangler litt er det greit å ta det hjemme.

 Jeg får ta med minsten og sette på en av dvd ène mine og gjøre litt øvelser.Han setter ofte på de dvd ène selv også han:) Synes det er gøy.Prøve pilates i dag,en stund siden jeg brukte den sist.

Reklamer
Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

februar 2011
M T O T F L S
« jan   mar »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Arkivet

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 4 andre følgere

Antall besøk fra 01.02.2011

Bloggurat
Reklamer
%d bloggere like this: